Bel ons: 0547 - 292 354

Suetersweg 17 - Bentelo

info@kinderspeelboerderij.nl

Kinderspeelboerderij 't Höfke

Waar in het verleden nog biggetjes werden grootgebracht is in 2003  op het erf van de familie Veelers een deel van de varkenshouderij in Bentelo opgedoekt om er een speelboerderij van te maken. De mais maakte plaats voor gras en een terras, de varkens verhuisden naar het achterste deel van de stal en in het voorste deel kwamen de eerste speeltoestellen te staan. Vanaf dat moment kunnen kinderen komen swingen in de kleuterdisco, stoeien in de ballenbak, skelteren en  zandkastelen bouwen.

Op 16 april 2005 was de grote dag en ging kinderspeelboerderij ’t Höfke voor het eerst open voor het publiek. De reacties waren zeer  positief.

Ons initiatief wordt gezien als een bijdrage aan het vitaal houden van het platteland. Daarom hebben we een subsidie  gekregen om ons plan uit te voeren. Aan de speelboerderij is een overdekt terras gebouwd. Buiten kunnen de kinderen zich eindeloos vermaken op heel veel verschillende soorten speeltoestellen.

Veel scholen uit Twente en ver daarbuiten hebben al geboekt. We krijgen hier veel schoolreisjes en verjaardagspartijtjes. Ouders hebben hier geen omkijken naar hun kinderen en dat vinden ze prettig. Als de kinderen het naar de zin hebben, zijn de ouders ook tevreden. Er komen hier kinderen tot een jaar of dertien. Die voelen zich soms wel te groot voor de speeltoestellen. Maar als ze hier een keer zijn, zie je ze de hele middag niet weer. Jaarlijks gaan we uit van ruim 30.000 bezoekers. Het terrein is overzichtelijk en goed omheind. Kinderen kunnen zonder risico’s spelen.’ Om bij te blijven verzinnen we telkens weer iets nieuws.

Tot op de dag van vandaag kun je bij ons terecht voor een leuk dagje uit met gegarandeerd blije kindergezichtjes :).


Marcel en Veronique Veelers – Bentelo