Geschiedenis

Kinderdisco in oude varkensschuur

Swingen in de kleuterdisco, stoeien in de ballenbak, skelteren, zandkastelen bouwen. Marcel en Veronique Veelers uit Bentelo zijn een speelboerderij begonnen. Zaterdag 16 april 2005  is de officiële opening van ’t Höfke.

Marcel en Veronique Veelers besloten in 2003 een gedeelte van hun varkenshouderij aan de Suetersweg in Bentelo op te doeken om er een speelboerderij van te maken. “Wij zagen onvoldoende toekomst in boerenbedrijf”, licht het stel toe. Om van een redelijk inkomen verzekerd te zijn, was Marcel al bij een loodgietersfirma gaan werken. “Maar ons doel was toch iets nieuws te doen met een van de varkensschuren en het erf. Mijn vader die zijn hele leven al op de boerderij werkt, stond er eerst sceptisch tegenover. Maar nu is hij enthousiast, helpt hij mee bij opbouw van de speelboerderij. Dat geldt ook voor mijn moeder.” Bij het zoeken naar en nieuwe bestemming voor de varkenshouderij ging het paar ervan uit dat het ‘een attractie voor kinderen’ moest worden. “Wij houden ervan om te gaan met kinderen, hebben er zelf 3; zeven, vijf en drie jaar oud.” In Oud Leusden zagen zij hoe je met succes van een boerderij een speelboerderij kunt maken. Marcel: “Dat concept leek ons ook heel geschikt voor ons. De gemeente reageerde, na enige aarzeling, positief. Evenals de provincie. Ze zien ons initiatief als een bijdrage aan het vitaal houden van het platteland. Daarom hebben we een subsidie van 35% gekregen om ons plan uit te voeren.” Eén van de varkensschuren is inmiddels omgetoverd tot speelparadijs. Met onder meer een ballenbak en kinderdisco en een bouwhoek met grote plastic stenen. De muren zijn met allerlei figuren beschilderd, zoals vogels. Aan de speelboerderij is een overdekt terras gebouwd. Buiten kunnen de kinderen voetballen en basketballen. Ook vinden zij er allerlei speeltoestellen.
 Dieren zoals schapen, kippen en pony’s zijn in een apart weiland te vinden. Marcel: “Kinderen kunnen er wel naar de beesten kijken. Maar aanraken hebben we liever niet. Dat is vanwege de hygiëne”.

Print deze pagina

 
© FransenMedia | 2006 - 2021